Lotus en Lotus met Aum teken te koop bij Quarius

Lotus en Lotus met Aum teken te koop bij Quarius

lotus-in-berken-multiplexDit symbool is gemaakt van berken multiplex om op te hangen en is leverbaar in de volgende afmetingen 30, 50 en 70 cm en kosten respectievelijk 25, 50 en 70 euro inclusief BTW
De lotus wordt gezien als symbool van de eeuwige vernieuwing van het leven. De prachtige bloem sluit zich ‘s avonds en bloeit ‘s morgens weer op, zoals de zon iedere avond ondergaat en iedere ochtend weer opkomt. De lotusbloem is een waterplant en wortelt in een moerasachtige bodem, echter zonder dat de bladeren en bloemen er ooit modderig uitzien. Dit is de reden waarom de lotusbloem symbool staat voor zuiverheid. Het zelfreinigende vermogen van de bladeren wordt wel het lotus-effect genoemd. Aan de lange stengels zitten de afzonderlijke bladeren en bloemen. De bloemen steken iets boven de bladeren uit. Zij openen zich vroeg in de ochtend. De bloemen, bladeren, wortels en jonge bladeren zijn eetbaar.
Lotussen in het hindoeïsme symboliseren welvaart, schoonheid, vruchtbaarheid, eeuwigheid en de eeuwige jeugd. Zoals het boeddhisme, het betekent ook zuiverheid en goddelijkheid. Lotussen worden ook gebruikt om chakra’s, of het lichaam de energie-centra te vertegenwoordigen.
Lotus bloemen hebben invloed gehad in culturen over de hele wereld vanaf de oudheid tot heden, uit het oude Egypte en India om in heel Azië. Ze zijn verbonden met de menselijke ziel, goden en godinnen en komen voor in verhalen en legendes. De betekenis van een lotusbloem varieert van goddelijke zuiverheid en verlichting, zoals in het boeddhisme, rijkdom, zoals in het hindoeïsme, om de wedergeboorte, zoals in de oude Egyptische religie. Veel van de oude betekenissen zijn nog steeds in gebruik.
De lotusbloem met Aum teken
lotus-met-aum-teaserDit symbool is gemaakt van berken multiplex om op te hangen en is leverbaar in de volgende afmetingen 30, 50 en 70 cm en kosten respectievelijk 25, 50 en 70 euro inclusief BTW.
Hij hoort bij geen enkele taal en bestond al voordat de eerste woorden werden gevormd. Constante herhaling leidt tot diepe meditatie. Ohm staat voor de drie toestanden van de mensen:waken, dromen en diep slapen.

Ook staat Om voor innerlijke rust en vrede, het brengt de mens in balans.

Het symbool staat voor eeuwigheid, oneindigheid en het universum. Het symbool wordt als oorsprong gezien voor alle gebeden en mantra’s. De meest voorkomende verklaring voor het teken is dat de ‘3’ staat voor de god van de schepping en de ‘O’ staat voor de stilte en de eenheid van god. Over het ontstaan van het symbool is veel onzeker, maar waarschijnlijk zal dit ergens tussen 3100 en 3200 jaar voor Christus geweest zijn.
Mocht je belangstelling hebben stuur dan gerust een bericht, meestal op voorraad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *