Bewustzijnscoach Limburg 

Maak gebruik van jouw eigen bewustzijn om een rijkelijker innerlijk leven te leiden en de keuzes te maken die echt overeenstemmen met wat je graag wilt bereiken in je leven. Leer om jouw bewustzijn te ontwikkelen door gebruik te maken van eigenschappen die je bezit.

De aarde is aan het veranderen en zit in een transitie. Men wordt bewust van wat men veroorzaakt heeft en deze trend zie je ook bij mensen. Mensen gaan steeds meer kijken naar wat ze zelf veroorzaken en wat ze aantrekken in hun leven. Mensen zitten zelf ook in een transitie en zijn op zoek naar levensdoelen, balans en verbondenheid. Wat is mijn levensdoel, wie ben ik, wat doe ik, wat kan ik bereiken in mijn leven.  

Wat verwacht jij van jezelf in je leven 

Wat verwacht jij van de wereld om je heen? Jouw ziel verwacht niets van de wereld maar verwacht alles van jou! Als je iets van anderen verwacht is dat een emotie die vooruitgang blokkeert. Verwachten is dan een diepe miskenning over jezelf om je eigen identiteit en kracht niet te aanvaarden.

Ga met commitment met jezelf aan de slag en verwacht niets van iemand. Er is niemand zoals jij, bent uniek, je zult het alleen moeten doen, de juiste keuzes maken en acties zetten om jouw doelen te bereiken.

Ga met je spirituele groei en je bewustzijn aan de slag! Je komt er dan als snel achter dat je uniek bent en niet past in het beeld wat de wereld van jou verlangt. Ga voor jouw eigen meerwaarde in je leven, jij bent namelijk de creator van je eigen leven, niemand anders kan dat doen! Je hebt een eigen verantwoordelijkheid om de juiste keuzes te maken
om de doelen te bereiken waarnaar jij verlangt.
Achter elke emotie die je hebt zit onnoemelijk veel zielswijsheid, daar hoef je dan alleen maar gebruik te gaan maken om de juiste keuzes te gaan maken om de juiste dingen te gaan manifesteren in je leven.

Leer contact te maken met je Hoger Zelf en je kern 

Maak contact met je hoger bewustzijn, jouw spirituele laag, om alles te overstijgen en jouw levensplan te overzien. Daar ligt jouw vrijheid! Blijf niet in de emotionele cirkels hangen om de bevestigingen te krijgen van de wereld om je heen. Kies voor je eigen unieke pad!

Misschien ben je ook op zoek naar jouw bewustzijn en vind je het moeilijk om hiermee verbinding te maken. Eeuwenlang zijn wetenschappers bezig met het ontrafelen van het bewustzijn en vinden moeilijk de harde bewijslast. Uit mijn bevindingen en ontdekkingen van de afgelopen 20 jaar bestaat wel degelijk het bewustzijn uit een aantal kenmerken die iedereen bezit.

Bewustzijn is in ieder geval totaal niet zweverig! Het is een samenspel van een aantal eigenschappen die iedereen heeft. Hiermee kun jij je leven creëren, je levensdoelen bereiken (Je Purpose), goed voor jezelf leren zorgen (Je gezondheid), manifesteren, samenwerken, verbinden, loslaten, creativiteit ontwikkelen, je innerlijk leiderschap ontwikkelen, je eigen levensvisie creëren, makkelijk keuzes maken, hoe je acteert, authentiek zijn, liefde voor jezelf opbrengen, invoelen, emotionele balans en emotioneel intelligent worden. Je wordt verder transparant, oprecht en eerlijk naar jezelf toe.

Jouw zelfbewustzijn ontwikkelen 

Als bewustzijnscoach werk ik graag met jou samen om jouw bewustzijn te ontwikkelen, het op één lijn brengen te brengen van denken, voelen en handelen. Iedereen heeft een fantastisch mooi bewustzijn maar weet hier helemaal geen gebruik van te maken. Dat is jammer! Jouw bewustzijn is van jou en je hoeft daar niet naar op zoek te gaan, je hoeft het alleen maar te gaan ontdekken. Met deze ontdekkingsreis help ik jou graag!

Hoe gebruik ik mijn zelfbewustzijn

Rond mijn 27 ben ik begonnen met mijn spirituele reis, ik ging op ontdekkingstocht. Ik ging naar lezingen en mensen die er al wat verder mee waren. Ik kreeg steeds meer informatie mee met hoe ik spiritualiteit kon integreren in mijn leven. Toen was dat nog taboe voor veel mensen, het is zweverig en niet te bevatten materie. Er is geen keiharde bewijslast dat de dingen echt zo zijn. Dat intrigeerde me en want ik zocht zelf ook bewijslast.

Ik ging allerlei trainingen en cursussen doen, bewustzijnsleer, geestelijke wetenschap, chakraleer, zielskennis en verdiepte me in allerlei religies. De bewijslast werd steeds sterker en mijn drang om coach te worden werd steeds sterker. Ik vond dat iedereen er gebruik van moest kunnen maken. In die tijd deed ik veel sales en accountmanagement en had ook eigen bedrijven. Ik gebruikte mijn bewustzijn om ondernemers te helpen met hun strategie en hun businessmodel. Ik maakte de ondernemers bewust van hun eigen succes.

Ik verkocht mijn bedrijf en focuste me helemaal op spiritualiteit en ging daar mensen mee helpen. Mensen helpen met hun spirituele groei en de hulp om mensen weer in balans te brengen. In deze periode ben ik me verder gaan verdiepen hoe je mensen via een concreet programma spiritueel kan laten groeien door hun bewustzijn te gaan vergroten. Dat lukte en in de huidige tijd maak ik gebruik van mijn eigen bewustzijn om mensen te coachen en hen te helpen om hun levens en of zakelijke doelen te bereiken.

Ik gebruik de spirituele laag (mijn intuïtie) in mijn werk, ik kan waarnemen wat het probleem is bij mensen en situaties en hoe je het kan gaan oplossen. Sommige mensen zeggen dan vaak hoe weet je dat nu, dat kan toch niet en hoe kom je erop. Ik zeg dan, dat kan jij ook leren!! Voor mij is het al heel normaal in dit stukje eigenschap te gebruiken om mensen te helpen met hun persoonlijke groei.

Alles zit in jouw zelfbewustzijn

Alles zit in jou! Je bezit alle wijsheid die je nodig hebt om een leven te creëren met een purpose! Jouw bewustzijn is onnoemelijk groot en zodra je bewust wordt van je eigen conditioneringen en beperkende gedachten zul je het gevoel gaan krijgen dat je echt vooruit wilt.  

We hebben allemaal behoefte aan heelheid en balans, om één te zijn met je totale wezen. Om gewoon te zijn in het midden van de wereld die altijd om je heen beweegt en die altijd iets van jou verlangt. Het is niet zweverig wat ik vertel maar pure waarheid, want je ware kracht ligt in het centrum van je zijn.

Door vanuit je ontwikkelde bewustzijn te gaan leven en werken ligt eigenlijk alles voor het grijpen en kun je hiermee gaan creëren en manifesteren van wat je maar wilt met je leven. Jouw bewustzijn bevat veel wijsheid over jezelf en door je hierop af te stemmen leer je bewuste keuzes te maken die altijd een positieve invloed hebben op je vooruitgang.

Wat bevat het bewustzijn

 • Identiteit, wie jij bent in zijn totaliteit en authentieke vorm
 • Persoonlijkheid, de ik en alles wat je meemaakt
 • Eigenschappen, hiermee kun je creëren, dat is jouw creativiteit
 • Je fysieke lichaam, laten we zeggen het huis waar jij goed voor moet zorgen
 • Mentale energie, hiermee neem je krachtige besluiten
 • Emotionele energie, liefde, verdriet en angsten
 • Spirituele energie, hiermee leer je waarnemen en invoelen

Er is dus al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bewustzijn en als bewustzijnscoach heb ik zelf ook veel onderzoek gedaan naar verschillende stromingen en religies. Dit ook om objectief en transparant te zijn naar jou als je voor een sessie mocht komen. Met het ontwikkelen van mijn eigen bewustzijn ben ik nu ruim 20 jaar bezig en natuurlijk ben ik ook nooit uitgeleerd. Het is inmiddels al jarenlang een passie van me en ik ben er nog iedere dag mee bezig. Het is en blijft ook een bijzonder interessant thema om steeds tot diepere lagen van je bewustzijn te komen.

Het is ooit allemaal begonnen met een waarneming die ik had, een soort van dagdroom, waarin ik zag dat er meer is dan alleen een fysiek lichaam. Ik kreeg een nieuw soort belevingswereld en kreeg antwoorden op veel vragen die ik had opgebouwd in mijn leven. Ik werd deelgenoot van mijn eigen levenservaringen en zag dat iedereen een andere weg koos in zijn leven om bewust te worden.

Wat bevat jouw bewustzijn

Ieder mens bestaat dus uit een aantal lagen, een fysieke, mentale, emotionele en spirituele laag. Ons doel in het leven is om deze lagen optimaal te laten samenwerken om jezelf te ontwikkelen en daarmee je zelf in de wereld te spiegelen als een uniek en authentiek persoon.

Dus optimale samenwerking tussen de verschillende energielagen is belangrijk

 • Fysieke energie, je lichaam
 • Mentale energie om daadwerkelijk vooruitgang te boeken
 • Emotionele energie, voelen van connectie en liefde
 • Spirituele energie, om waar te nemen en als katalysator te dienen voor alle andere lagen.

Eigenlijk ben je constant aan het afstemmen op alle lagen die je hebt om de vooruitgang te boeken die je nodig hebt om te evolueren. Het is eigenlijk constant schakelen tussen emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel.

Holistisch coach LimburgAls holistisch coach jouw spiritualiteit ontwikkelen

Jouw spirituele laag (Intuïtie) In deze laag zit het waarnemend vermogen (Intuïtie) waar iedereen mee geboren is. Helder voelen, weten, zien en ruiken. Ik ben daar ook ooit mee begonnen en is ook superfijn om daaraan te gaan werken. De spirituele laag geeft inzichten zowel voor jezelf als voor de ander. Als bewustzijnscoach ga ik tijdens de coachsessies samen met jou deze laag ontwikkelen. Deze laag is een integraal onderdeel van mijn coachprogramma, ook coaches zijn natuurlijk welkom. Je kunt met je spirituele talenten veel sneller werken en tot de diepte van het probleem komen. Ook krijg je hiermee snellere inzichten in toekomstvisies en ontwikkelingen.

Samenwerking binnen je bewustzijn

Alleen is dat niet de realiteit van het totale bewustzijn. Het bewustzijn vraagt om samenwerking tussen alle lagen van je persoonlijkheid. Als je alleen met je spirituele laag bezig bent ben je eigenlijk altijd aan het zweven en kom je niet tot een bepaald punt in je leven. Je komt dan vaak niet tot creatie omdat je te veel aan het voelen bent en de actie, mentaal, vergeet om je echte gevoelsdoelen te halen. Er is geen oordeel over, het is allemaal gebaseerd op de vrijheid van je eigen keuzes. Dus als alle lagen goed samenwerken kom je tot een bepaalde actie om zo het leven te gaan creëren wat je graag wilt.

Het doel van je spirituele laag is om optimaal te gaan samenwerken met je mentale laag. Je hebt balans nodig in deze lagen om tot manifestatie te komen in je leven. Je hebt voor jezelf duidelijkheid nodig om de juiste actie te gaan zetten. Er is geen maar of als dat. Er is eigenlijk alleen maar een ja en een nee. Er is alleen maar plus en min.

Als er geen goede samenwerking is tussen spiritueel en mentaal zit je in een emotie of een bepaalde angst. Dat is het Ego en onze dualistische gedachte. We hebben om te groeien en het bewustzijn te ontwikkelen dualiteit nodig. Echter we hebben ook besluiten nodig, mentaal om daadwerkelijk tot manifestatie te komen. Zie jezelf als een accu, je hebt Plus en Min nodig om te connecten en stroom op te wekken om iets in gang te zetten.

Stel je voor je hebt altijd het gevoel van onmacht in situaties omdat je controle wil behouden, dan is dat een reactie vanuit je angst of ego en kom kom je hiermee niet verder. Vanuit je dualiteit gedachte ga je dan op zoek naar balans en de macht die je in jezelf weer wil terugkrijgen.

Duis als je te veel mentaal bent zit je in je ego en als je te veel in je gevoel bent zit je in je ego. Het gaat om de balans tussen deze 2.  Zo kun je stap voor stap tot een groter bewustzijn komen en hiermee jouw eigen leven creëren.

Tegenpolen gevoel en mentaal

Met alleen gevoel kom je er niet, je hebt mentaal nodig om besluiten te nemen en in de actie te komen.

 • Onmachtig – Macht,
 • Zacht – Hard,
 • Onstabiel – Stabiel,
 • Onevenwichtig – Evenwichtig,
 • Onstandvastig – Standvastig,
 • Geen richting – Leidend,
 • Onbeheerst – Heersend,
 • Ongeorganiseerd – Organiserend,
 • Stuurloos – Sturend,
 • Ongevormd – Vormend,
 • Onsamenhangend – Structurerend,
 • Doelloos – Richting gevend,
 • Verblind – Overziend,
 • Verwarmend – Verkoelend,
 • Versmeltend – Kristalliserend,
 • Onlogisch – Logisch,
 • Onrecht – Recht

Zelfbewustzijn

Zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, dus van wie wij zijn en wat wij doen, denken, voelen of hebben meegemaakt. Zelfbewustzijn is zowel de beleving van wat er in iemands eigen geest en lichaam omgaat, als het besef van het eigen bestaan. Het is een van de aspecten van het menselijk bewustzijn. Zie verdere info op Wikipedia 

Onze herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden vormen belangrijke elementen van het zelfbewustzijn. Wij kunnen nadenken over onze ervaringen, er lering uit trekken en ze gebruiken om onze toekomst te vormen. Wij zijn in staat verschillende toekomstige scenario’s te beschouwen en de mogelijke effecten van elk te evalueren. Daarnaast zijn wij ons ook bewust van actuele gevoelens, stemmingen, gedachten en reacties van het eigen lichaam op prikkels uit de omgeving. Dus net zoals ik de kleur rood kan zien en pijn kan voelen, kan ik ook denken: ‘ik zie rood’ en ‘ik voel pijn’

Op zoek naar balans

Met balans in al deze lagen word je bewust van je innerlijke keuzes die je maakt en hoe jij met alle situaties kunt leren omgaan in je leven. Door bewust te worden dat je keuzes een gevolg hebben neem je de totale verantwoordelijkheid over je eigen keuzes.

Enige voorbeelden; Door een blokkade in mijn emotionele laag zorg ik niet goed voor mijn fysieke lichaam en komt mijn gezondheid in gevaar! Doordat ik te veel in mijn denken zit, mijn mentale laag en niet de verbinding heb met mijn spirituele laag (gevoel laag) vind ik het zo moeilijk om keuzes te maken en daardoor maak ik altijd de verkeerde keuzes. Ik denk altijd in scenario’s, dus als ik dit kies kan er dat gebeuren. Heel vermoeiend kan dat zijn. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen en hierover ga ik graag met jou in gesprek tijdens een coachsessie.

Door je verleden, opvoeding en aangeleerd gedrag ben je vaak in de war en ben je vergeten dat je moet gaan samenwerken met alle dimensies van je bewustzijn.

Het doel om bewust te worden

Je bent alleen geboren en je gaat alleen dood. De weg die daartussen ligt is jouw leven en daar mag jij de beste invulling aan geven om jouw levensdoelen te bereiken. Je hebt een eigen wil en die kun je gebruiken om keuzes te maken die voor jou het best voelen. Juist die keuzes daar gaat het om! Om die vanuit balans te maken en vanuit alle lagen van je zelf.

Wat ga ik doen als holistisch coach 

We gaan samen op zoek naar jouw balans en het herstel van vertrouwen in jezelf. Loslaten van het verleden en beperkende gedachten. We nemen stappen om al jouw aanwezige lagen te ontwikkelen, mentale, spirituele, emotionele en fysieke laag.

 1. Wie ben ik, wat is mijn identiteit en persoonlijkheid. In deze fase gaan we samen op onderzoek naar jouw totale persoonlijkheid. Hiermee krijg jij de bevestiging van wie je werkelijk bent. Ik gebruik hier een ontwikkeltool voor uit de Human Design. Dat is een holistische tool die een prachtig beeld van jou schetst en hoe jij in elkaar zit. Ik gebruik dat ook bij alle diensten die ik aanbied, bijvoorbeeld een potentieel ontwikkeltraject of een persoonlijke analyse.
 2. Erkenning van je unieke persoonlijkheid en alle lagen die je hebt, fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. We gaan met al deze lagen in jou aan de slag om daar balans in te krijgen. Ik leer je ook hoe je met al deze lagen kunt werken en daartussen kunt schakelen om de juiste keuzes voor jezelf te gaan maken. Hoe hoogste doel hierin is om te leren vertrouwen op je eigen bewustzijn. Vertrouwen staat boven liefde, want als er geen vertrouwen is kom je niet tot de verbinding van liefde.
 3. Creëren van je toekomst vanuit de nieuwe keuzes die je gaat maken. Herin is belangrijk dat het vanuit balans gebeurt en er een samenwerking is tussen alle lagen en jouw totale bewustzijn. Hierin is er dan balans tussen voelen en denken. Dus dan komen emoties, je fysieke lichaam, je mentale en je spirituele in overeenstemming met elkaar.

Ik help je graag om je bewustzijn te ontwikkelen om te zijn wie je werkelijk bent. Om vanuit vertrouwen en zelfacceptatie voor jezelf te gaan staan en hiermee jouw toekomst te creëren.

 

Een coachsessie kost 85 euro voor ca 90 minuten. Ik heb ook een persoonlijke website www.markodejong.nl

Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op via het contactformulier of bel +31 6 41719250

Een hartelijke groet,
Marko

Andere pagina’s