Mindfulness bij Quarius in Limburg

Teruggaan naar het nulpunt in jezelf waar alles in stilte is. In deze stilte voel je jezelf het beste en ben je in balans met je gedachte.

Mindfulness maakt mensen meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Mindful zijn is werkelijk in het NU zijn en alles te ervaren zoals het NU is.  Je verbind je met het NU om in het NU je gedachten te laten zijn voor wat ze zijn.

Mindfulness training Limburg boel een sessie Quarius Berg en TerblijtIn deze mindfulness sessie van ca 60 minuten gaan we samen naar het zogenaamde nulpunt, een punt waar je vrij bent en je alles met aandacht ervaart. We doen met elkaar oefeningen en laten onze gedachten vrij voor wat ze zijn. De inzichten of beelden die bij je binnenkomen laat je toe en geef je weer mee aan het niets. Naderhand kun je de inzichten met elkaar delen

Oefeningen die ik doe zijn gebaseerd op ademhalen, balans en stukjes uit Tai-Chi. Ik kan je laten voelen wat het NU is.

Door regelmatig met mindfulness te oefenen zul je steeds meer aanwezig zijn in het Nu en zul je zo steeds meer, zonder referenties uit het verleden,  jouw innerlijk zelf leren kennen.

Een mindfulness sessie kan plaatsvinden in de praktijk of hier vlakbij in de natuur ( Bos Berg en Terblijt )

Kosten van een mindfulness sessie 

Een persoonlijke mindfulness sessie kost 50 euro. Mocht je met meerdere personen willen komen mail of bel dan even, we trekken er dan meer tijd voor uit. Voor iedere persoon meer komt er 25 euro bij.

Groet Marko

P.s Ook worden er regelmatig workshops gedaan zie onze FB pagina

Mindfulness en de leegte in jezelf 

Hieronder een stukje van Eckhart Tolle over leegte in jezelf.

Je innerlijke verbinding bestaat uit niets, leegte,  maar toch heel veel. Het is jouw innerlijke leegte. Volgens Eckhart Tolle, een groot spiritueel leider “Spirituality for me is recognizing that I am connected to the energy of all creation, that I am a part of it and it is always a part of me”.

Denken is iets heel anders dan verbonden zijn, verbonden zijn met niets, leegte. 

Denken is handig voor je werk en nog zo wat praktische zaken, maar het allergrootste deel van onze gedachten is volgens Tolle niet alleen extreem repetitief, maar ook zinloos, disfunctioneel en ondermijnend. „Liefde, vreugde, schoonheid en geluk komen niet voort uit denken. Kritisch zijn, klagen, jezelf bang maken, oordelen, minachten – dat kan de geest heel goed.” Disfunctioneel denken, noemt Tolle dat. Niet alleen zinloos, ook nog eens schadelijk voor je gezondheid, naar zijn stellige overtuiging.

Gedachten houden zich het liefst op in het verleden – welke ervaringen heb ik en wie ben ik daardoor? – en in de toekomst: ik ben niet echt gelukkig, maar met – vul maar in: een beter betaalde baan, een mooier huis, een liefhebbende echtgenoot – zou ik dat wel zijn. Slechts heel zelden vertoeven we werkelijk in het moment, in het nu. Terwijl het échte leven zich daar, en daar alleen, voltrekt, betoogt Tolle.

„Creativiteit wordt geboren uit innerlijke stilte, daar waar je gedachten geen lawaai kunnen maken. Soms, als het moment daar is, ervaar je het sterke gevoel dat er iets op het punt staat geboren te worden.”

Andere pagina’s